Видео: Велигденската кошница нека биде раскошна – Јајца со украси од фолија кои лесно се прават

Видео: Велигденската кошница нека биде раскошна – Јајца со украси од фолија кои лесно се прават

За Велигден се вапцаат традиционално црвени јајца, но и во други бои, кои ја красат трпезата и Велигденската кошница.

Оваа година направете посебни Велигденски јајца, со помош на фолија.

Фолијата која има голема примена во кујната, ќе ви помогне да направите прекрасни украси на јајцата, а ви требаат секако варени јајца, фолија и лепак.

Постапката на декорирање е прикажана во видеото:

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Велигденски јајца со ружички

Фарбање јајца со памук

Офарбајте јајца со весници

7 техники за фарбање јајца

Сакате совршено пржени јајца?