За да не се згусне и залепи оризот – Ставете една намирница со него

За да не се згусне и залепи оризот – Ставете една намирница со него

Ако сакате оризот да биде совршено сварен, без да се згусни и залепи, има мал трик.
Се што треба е во оризот со вода, да додадете и лимонов сок.
Вака ќе се двои секое зрно и лимонската киселина ќе спречи да се лепи оризот.