Направете вкусна пастрмка со зачини.
Состојки:
- 4 пастрмки
- 1 дл. бело вино
- 2-3 чешни лук
- мајчина душица
- вегета
- нане
- рузмарин
- сол
- бибер
- 1 лимон
- масло
Подготовка:
- Се чисти рибата и се ставаат зачини на неа.
- Се става во плех со хартија за печење. Се става сок од пола лимон.
- Се става ситнет лук и магдонос.
- Се става вино и се прекрива со фолија тавата, се пече рибата на загреана рерна на 200 степени 30 минути.
- Се трга фолијата по 30 минути и се пече рибата уште 15 минути.
Добар апетит 🙂
Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:
Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот
Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна