Деликатес во тава без мака: Пастрмка со зачини и вино

Деликатес во тава без мака: Пастрмка со зачини и вино

Направете вкусна пастрмка со зачини.

Состојки:

  • 4 пастрмки
  • 1 дл. бело вино
  • 2-3 чешни лук
  • мајчина душица
  • вегета
  • нане
  • рузмарин
  • сол
  • бибер
  • 1 лимон
  • масло

Подготовка:

  1. Се чисти рибата и се ставаат зачини на неа.
  2. Се става во плех со хартија за печење. Се става сок од пола лимон.
  3. Се става ситнет лук и магдонос.
  4. Се става вино и се прекрива со фолија тавата, се пече рибата на загреана рерна на 200 степени 30 минути.
  5. Се трга фолијата по 30 минути и се пече рибата уште 15 минути.

Добар апетит 🙂

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории