Одлични поховани палачинки со печурки и пилешко месо.
Состојки:
- 3 јајца
- 100 мл кисела вода
- 300 мл мелко
- 2 лажици растопен путер
- 250 гр брашно
- малку сол
- малку шеќер
- 500 гр пилешки гради
- 300 гр шампињони
- 1 јајце за фил
Начин на подготовка:
- Направете палачинки од јајца, кисела вода, млеко, растопен путер, малку сол, шеќер и брашно. Од смесата ќе добиете 10 палачинки.
- Пилешкото месо сварете го, па добро иситнете го со нож. На малку масло продинстајте го месото, додајте ситно сечкани печурки, малку бибер и зачини од сушено овошје.
- Откако издинстаното месо ќе го тргнете од рингла, измешајте едно јајце. Филот ставајте го на палачинките, свиткајте ги, извалкајте ги во брашно, јајца и презла и пржете ги на масло.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука