Нема да пукне ниедно јајце при варењето со мал трик

Нема да пукне ниедно јајце при варењето со мал трик

Кога вариме јајца, често се случува некое од јајцата да распука.
За да немате распукани јајца следниот пат кога ќе варите, употребете мал, а моќен трик.
Ставете малку сол во водата која зоврива.
Доволно е прстофат сол за ниедно јајце да не пукне.

 

Повеќе на Готви.мк:

Салата со маслинки и кубети

ЛЕСНО И БРЗО: Домат чорба со кнедли

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Повеќе рецепти за десерти тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

singlepost_text