Само за љубителите на месо – вкус кој не се заборава.
Состојки:
- 500 гр мешано мелено месо
- 2 главици кромид
- 4 јајца
- 250 мл јогурт
- 100 гр брашно
- 30-40 гр свински врат
- 12 гр сол
- 5 гр сода бикарбона
- магдонос
Начин на подготовка:
- Измешајте месо, кромид, јајца, јогурт. Додајте брашно, сол и бибер, сода бикарбона и магдонос.
- Добро соединете, ставете во плех обложен со хартија за печење, и преку ставете сечкан свински врат. Печете на 200 степени околу 45 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт