Мек од внатре, крцкав од надвор.
Состојки:
- 2 шолји вода
- 1 пакување сув квасец
- 1 лажица шеќер
- 120 гр гриз
- 1 лажица масло
- 480 гр брашно
- 1 лажичка сол
Начин на подготовка:
- Состојките измешајте ги и замесете меко тесто. Оставете да отстои. Потоа поделете на два дела и развлечете го во саканиот облик. Тавата намастете ја со маргарин и посипете со гриз. Лебот печете го од двете страни на умерена температура и со поклоп во тава.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт