Деликатесен ручек: Компир со мелено месо и кашкавал

Деликатесен ручек: Компир со мелено месо и кашкавал

Компир полнет мелено месо и кашкавал за денешното мени.

Состојки:

  • 10 компири
  • 500 гр. мелено месо
  • 100 гр. кашкавал
  • 1 јајце
  • зачини и маргарин

Подготовка:

  1. Се мие и лупи компирот и му се длаби внатрешноста.
  2. Се вари 3-4 минути во врела солена вода, па се вади.
  3. Се меша месото со зачини, сол, бибер, вегета, па се става јајце да се изедначи и се полнат компирите кои ќе ги ставите на тава со маргарин.
  4. Се става маргарин и врз секој компир.
  5. Се полнат и се печат на 200 степени 30 минути.
  6. Горе пред крај ставете кашкавал и вратете да се растопи уште 10 мин.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text