Компир полнет мелено месо и кашкавал за денешното мени.
Состојки:
- 10 компири
- 500 гр. мелено месо
- 100 гр. кашкавал
- 1 јајце
- зачини и маргарин
Подготовка:
- Се мие и лупи компирот и му се длаби внатрешноста.
- Се вари 3-4 минути во врела солена вода, па се вади.
- Се меша месото со зачини, сол, бибер, вегета, па се става јајце да се изедначи и се полнат компирите кои ќе ги ставите на тава со маргарин.
- Се става маргарин и врз секој компир.
- Се полнат и се печат на 200 степени 30 минути.
- Горе пред крај ставете кашкавал и вратете да се растопи уште 10 мин.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука