Брза и едноставна подготовка без развлекување на кори.
Состојки:
- 1 чаша гриз
- 1 чаша бело брашно
- 1/2 чаша пченкарно брашно
- 2 чаши млеко
- 1 чаша масло
- 2 јајца
- 1 прашок за печиво
- павлака по желба
- 300 гр сирење
Начин на подготовка:
- Разматете јајца, додајте масло, сирење и сол.
- Посебно во друга чинија измешајте брашно, гриз и прашок за печиво. Соединете и замесете со една чаша млеко.
- Печете околу 30 минути на 200 степени додека фино не порумени. Потоа извадете и залијте со остатокот од млекото и налијте по желба со павлака, па повторно малку вратете во рерна.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт