Едноставен рецепт да се засладите.
Состојки:
- 3 цели јајца
- 250 гр шеќер + 1 лажица
- 30 гр бадемова паста
- 250 гр меко брашно
Начин на подготовка:
- Вклучете ја рерната да се загрее на 190 степени.
- Разматете јајца со шеќер, потоа додајте бадемова паста и повторно матете. Кога ќе биде готово додајте брашно и соединете со шпатула. И во оваа маса додајте 1 лажица кристал шеќер, па кратко мешајте.
- Плехот обложете го со хартија за печење. Со две лажици вадете од масата и ставајте на хартија. Печете 15 минути.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Домашни рецепти“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт