Рецепт за домашна пројара која постојано ќе ја правите.
Состојки:
- 3 јајца
- 50 гр лебно брашно
- 50 гр гриз
- 150 гр пченкарно брашно
- 3 јајца
- 100 мл кисела вода
- 200 мл јогурт
- 200 гр сирење
- сол
- 1 прашок за печиво
- 70 мл масло
Начин на подготовка:
- Разматете јајца со жица, додајте просеано брашно со прашок за печиво, гриз, пченкарно брашно, јогурт, кисела вода, издробено сирење, масло, сол и убаво изедначете.
- Обложете кружен плех со хартија па ставете ја смесата во плехот и израмнете. Печете на 210 степени околу 50-60 минути.
- Покријте малку со крпа па послужете.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука