Посен колач – медено срце: Еве како се спрема мек и сочен десерт

Посен колач – медено срце: Еве како се спрема мек и сочен десерт

Воодушевете ги своите најмили и подгответе им вкусен десерт…

Состојки за тесто:

  • 300 гр брашно
  • 100 гр шеќер
  • 2 лажици какао во прав
  • 2 лажици зачини за медењаци
  • 1 лажица сода бикарбона
  • 300 мл вода
  • 100 мл масло
  • 2 лажици мед
  • 200 гр џем од кајсии или праски

Состојки за фил:

  • 300 гр џем од кајсии
  • 3 лажици врела вода

Состојки за чоколаден прелив:

  • 150 гр посно чоколадо
  • 3 лажици масло
  • 3 лажици билна слатка павлака

Начинот на подготовка погледнете го во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Аријева кујна“:

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text