Одлични со кафе: Крцкави колачиња со чоколадо, мед и овесни снегулки

Одлични со кафе: Крцкави колачиња со чоколадо, мед и овесни снегулки

Уживајте во фантастичниот вкус…

Состојки:

  • 150 гр овесни снегулки
  • 3 лажици мед
  • 50 гр путер
  • 100 гр чоколадо
  • 50 гр брашно
  • 1/2 прашок за печиво
  • 1 јајце
  • 5-6 лажици млеко

Начин на подготовка:

  1. Во чинија ставете снегулки, додајте брашно со прашок за печиво, растопен путер, млеко, јајце, мед и исечкано чоколадо.

     

  2. Изедначете добро. Со лажица вадете топчиња, редете ги во плех обложен со хартија за печење.

     

  3. Печете на 200 степени околу 10-15 минути. Штом се изладат извадете ги од плех и послужете.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки