Мали тајни на големите мајстори: Трик за сочно и меко месо како од ресторан

Мали тајни на големите мајстори: Трик за сочно и меко месо како од ресторан

За да подготвите меко и сочно свинско месо, треба да знаете неколку проверени трикови.Така, на пример, познато е дека месото е поубаво ако отстои во маринада. Ќе ги впие соковите од ароматичната смеса и после печењето ќе биде меко.

Ако го динстате, најдобро е да го поклопите садот за да се задржи влагата и месото да се „обвари“ во сопствените сокови.

Но, постои и еден трик кој го откриваат куварите.

„Никогаш не ги вадете коските од месото. За време на пржењето, коските на месото му даваат извонреден вкус. Потребно е само да направите плиток засек долж коската. Така месото добро ќе се испржи, а коската ќе ги пушти своите сокови“, објаснува кувар од ресторанот „Goodman“.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки