Шпански рецепт – еве како се прави чурос

Шпански рецепт – еве како се прави чурос

Ароматично и меко тесто…

Состојки:

  • 250 мл вода
  • 150 гр брашно
  • 3 јајца
  • коцак путер
  • шеќер
  • цимет

Начин на подготовка:

  1. Ставете вода во тенџере, додајте путер па кога ќе зоврие додајте брашно и измешајте со жица. Кога малку ќе се излади додавајте едно по едно јајце и мешајте тестото да биде глатко без грутки и пенасто. Во тенџере ставете масло да се загрее.
  2. Тестото ставете го во шприц за тулумби со помал отвор, па пржете ги чуросите додека не поруменат.
  3. Во чинија ставете малку шеќер измешан со шеќер во прав и додајте цимет. Чуросите извалкајте ги во шеќер и послужете ги топли.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text