Брзи и вкусни…
Состојки:
- 500 гр мелено месо
- 40 гр презла
- 100 мл павлака за готвење
- 1 лажица масло
- 50 мл вода
- 100 гр кромид
- 1 јајце
- зачин
- бибер
Начин на подготовка:
- Презлата измешајте ја со вода и павлака па оставете да отстои околу 10 минути. На масло пропржете исечкан кромид, малку изладете па додајте во месото заедно со бибер, зачин, јајце и презла и добро измешајте.
- Од смесата обликувајте топчиња и пржете ги на загреано масло од секоја страна околу 5 минути. Печените топчиња послужете ги со варен компир и салата од рендан морков.
Добар апетит!
Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди
Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено
За сите гурмани – Палачинки кватро салами
Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините