До кои намирници никогаш не смеат да стојат јајцата во ладилник?

До кои намирници никогаш не смеат да стојат јајцата во ладилник?

Сите ги чуваме јајцата во фрижидер во местото на вратата кое е наменето за нив, но има вано правило.
Имено, во ладилникот никогаш не треба јајцата да ви стојат до продукти со силен мирис.
Причината е тоа што силниот мирис веднаш навлегува во нив.

 

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории