Динстано месо со кромид – одличен рецепт од детството.
Состојки:
- 1,5 кг месо
- 600-700 гр кромид
- 150 мл масло или друга маснотија
- 1 лажица зачин
- малку сол
- 250 мл вода
- 1 морков
Начин на подготовка:
- Пропржете на масло исечкан кромид и морков. Додајте месо, зачини, вода. Поклопете и крчкајте околу 30 минути. Во текот на готвењето свретете го месото и пред крај тргнете го капакот.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки