Посен ручек: Туна со целер

Посен ручек: Туна со целер

Рецепт за вкусен посен ручек.

Состојки:

  • 4 стебла целер
  • 300 гр туна од конзерва
  • 2 чешниња лук
  • 2 лажици посен мајонез
  • маслиново масло
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Туната исцедете ја и со вилушка ситно изгмечете ја. Лукот исчистете го, испасирајте и измешајте во туната. Додајте мајонез, постепено ставајте маслиново масло и цело време матете додека не добиете кремаста и глатка смеса. Посолете, побиберете и изладете во фрижидер.

     

  2. Стеблата целер исчистете ги, имзијте ги, исечкајте ги на парчиња. Целерот распоредете го на тацна, распоредете крем, па на врвовите украсете со парчиња туна и листови магдонос.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте