Вкусно јадење за посните денови…
Состојки:
- грав
- масло
- праз
- сусам
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Обварениот грав исцедете го од вода и со раце добро изгмечете го. Посолете па правете топчиња, ќофтиња.
- Исечкајте и пропржете праз на масло, побиберете, па распоредете го празот на тепсија. Преку наредете ќофтиња од грав, посипете со сусам по желба, поклопете и печете. За време на печењето проверувајте да не загорат ќофтињата.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи