Вкусно и здраво јадење…
Состојки:
- 4 лажици масло
- 3 јајца
- 600 гр варен ориз
- 1 лажица сол
- црн бибер
- 1 главица кромид
Начин на подготовка:
- На две лажици масло испечете кајгана од јајца, извадете и исечкајте на стапчиња.
- На останатото масло на силен оган пропржете ориз, мешајќи додека не биде добро запечен.
- Измешајте исечкана кајгана, додајте сол, биебр и исечкан кромид.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука