За да ви биде секогаш питата со готови кори вкусна, користете прелив кој ја прави кората крцкава.
Состојки:
- 7 лажици брашно
- 1 квасец сув
- 2 шолји млеко
- 1 шолја масло
- сол или шеќер (во зависност од тоа дали питата е блага или солена)
Подготовка:
- Оваа смеса се става на готови кори.
- Се меша се заедно и се премачкува кората. Се става цела смеса од горе и се пече откако ќе впие, по околу еден час до час и половина.
- Горе е крцкава, внатре питата е мека.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт