Постои грешка која никогаш не треба да ја направите кога пржите месо.
Секоја од маснотиите, на одредена температура почнува да горчи и да менува вкус.
За маргаринот, температурата е релативно ниска, гори на веќе 175 степени.
Затоа, никогаш не го употребувајте за пржење месо, ќе има вкус на изгорено и нема убаво да се испече.
Секогаш наместо маргарин, користете масло и нема да има проблеми.
Секоја од маснотиите, на одредена температура почнува да горчи и да менува вкус.
За маргаринот, температурата е релативно ниска, гори на веќе 175 степени.
Затоа, никогаш не го употребувајте за пржење месо, ќе има вкус на изгорено и нема убаво да се испече.
Секогаш наместо маргарин, користете масло и нема да има проблеми.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт