Маслиновото масло е многу здраво и вкусно, а според истражувањата, Грците се најголеми потрошувачи на ова масло, или 20 литри масло по глава на жител годишно.
Бојата и вкусот зависат од староста на маслинките, она од зрели маслинки е помеко, и има златно жолта боја.
Секогаш се чува на ладно и темно место, на собрна температура.
На температура пониска од 7 степени станува матно, иако тоа не го загрозува квалитетот.
Бојата и вкусот зависат од староста на маслинките, она од зрели маслинки е помеко, и има златно жолта боја.
Секогаш се чува на ладно и темно место, на собрна температура.
На температура пониска од 7 степени станува матно, иако тоа не го загрозува квалитетот.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт