Направете вкусна чорба од цвекло.
Состојки:
- 1 кг. цвекло
- 1 л. вода
- 1 лажиче масло
- 1 главица кромид
- 1 лажица вегета
- 1 прстофат мајчина душица
- сол и бибер
Подготовка:
- Се става свеклото со кора во шерпа со вода да се вари.
- Во друг сад се запржува на лажиче масло сечениот кромид со мајчина душица.
- Кога ќе омекне цвеклото се лупи и со кромидот се блендира.
- Се прелива испасираната смеса со вода, се става бибер и сол, вегета и се вари десет минути.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт