Ако исековте овошје, а не го изедовте цело, има начин како да не потемни и да биде корисно и по неколку часа или за следниот ден.
Ставете неколку капки лимонов сок. Лимонот со киселоста спречува овошјето да потемни.
Дури и да се работи за јаболки и банани, кои најлесно потемнуваат, лимонот помага да не ја сменат бојата.
Ставете неколку капки лимонов сок. Лимонот со киселоста спречува овошјето да потемни.
Дури и да се работи за јаболки и банани, кои најлесно потемнуваат, лимонот помага да не ја сменат бојата.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот