Исечените јаболки и банани нема да потемнат – Вака нема да фрлате храна

Исечените јаболки и банани нема да потемнат – Вака нема да фрлате храна

Ако исековте овошје, а не го изедовте цело, има начин како да не потемни и да биде корисно и по неколку часа или за следниот ден.
Ставете неколку капки лимонов сок. Лимонот со киселоста спречува овошјето да потемни.
Дури и да се работи за јаболки и банани, кои најлесно потемнуваат, лимонот помага да не ја сменат бојата.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

singlepost_text