Како се пече куглоф – Солен или благ, вака ќе биде деликатес

Како се пече куглоф – Солен или благ, вака ќе биде деликатес

Куглофот е посебен десерт, изгледа прекрасно, има супер вкус и солен и благ.
Важно е колку време ќе го печеме овој колач, за да биде совршен.
Се пече на 180-190 степени и рерната треба да е претходно загреана.
Не се отвара рерната првите 20 минути.
Потоа, се проверува со чепкалка кога е готов.

 

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text