Куглофот е посебен десерт, изгледа прекрасно, има супер вкус и солен и благ.
Важно е колку време ќе го печеме овој колач, за да биде совршен.
Се пече на 180-190 степени и рерната треба да е претходно загреана.
Не се отвара рерната првите 20 минути.
Потоа, се проверува со чепкалка кога е готов.
Важно е колку време ќе го печеме овој колач, за да биде совршен.
Се пече на 180-190 степени и рерната треба да е претходно загреана.
Не се отвара рерната првите 20 минути.
Потоа, се проверува со чепкалка кога е готов.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука