Направете вкусна кајгана на грчки начин.
Состојки:
- 5 јајца
- 1 кромид
- 6-7 маслинки без семка
- 6-7 шери домати
- 100 гр. ронето фета сирење
- сол, маслиново малсо и магдонос
Подготовка:
- Се пржи ситно сечениот кромид на маслиново масло.
- Се ставаат маслинките без семка, сечени на парчиња, сечените шери домати, па се намалува температурата.
- Се матат јајца во сад со малку сол, па се ставаат во тавата.
- Се ставаат ронетото сирење и малку сечен магдонос, кога јајцата се пропржени малку.
- Се меша додека не се испржат целосно.
- Се служи со леб или интегрален леб.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна