Паметен колач – Се прави со едноставни состојки а се дели на 3 слоја при печење

Паметен колач – Се прави со едноставни состојки а се дели на 3 слоја при печење

Направете вкусен колач кој при печењето се двои на 3 слоја.

Состојки:

  • 6 јајца
  • 180 гр. шеќер
  • 2 лажици вода
  • 180 гр. маргарин
  • 180 гр. брашно
  • 1 ванилин шеќер
  • 1 прстофат сол
  • 750 мл. млеко

Подготовка:

  1. Се двојат белки од жолчки, се матат жолчките со шеќер и воса.
  2. Се додава ванилин шеќер кога добро ќе се изматат.
  3. Се става додека се мати и истопен и оладен маргарин, па брашно, кога ќе се намали брзината на миксерот.
  4. Се става малку сол и се става млеко, сеуште со матење, на тивко.
  5. Се матат белките во снег, па се додаваат.
  6. Се става хартија на плех (30X20) и се става смесата. Се пече на загреана рерна на 160 степени 50 минути.
  7. Се лади и сече готовиот колач.

Уживајте!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки