Брз рецепт, едноставна подготовка, евтини состојки…
Состојки:
- 250 гр мелено месо
- 1 веза млад кромид
- сол
- бибер
- листови магдонос
- 50 мл масло
- 1/2 прашок за печиво
- 2 јајца
- 5 лажици брашно
- 1 лажица гриз
- сувомеснато по желба
Начин на подготовка:
- Разматете јајца со жица, додајте брашно и гриз порсеан со прашок за печиво.
- Ставете магдонос. Кромидот испржете го па додајте мелено месо и сувомеснато.
- Додајте бибер и сол во брашното. Добро изедначете. Плех со големина 35х25 намастете и ставете тесто. Печете на 210 степени 50-60 минути.
- Послужете со јогурт и кисело млеко.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна