Јагодите, малините, праските, кајсиите, кои ги чувате замрзнати во ладилникот, секогаш треба да имаат шеќер на нив.
Причината е тоа што шеќерот е природен конзерванс.
Секогаш чувајте ги во садови, а на секој ред ставете му шеќер горе.
Така нема да влезе ледот во овошјето и да го земе природниот вкус.
Секогаш чувајте ги во садови, а на секој ред ставете му шеќер горе.
Така нема да влезе ледот во овошјето и да го земе природниот вкус.
Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:
Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот
Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории