Оброк кој ќе ве освои!
Состојки:
- 1 кг крупни шампињони
- 250 гр шунка Пекабеско
- 150 гр кашкавал
- 2 пакување кисела павлака Пекабела
- 2 јајца
- бибер
- сол
- сув зачин
Начин на подготовка:
- Печурките измијте ги и извадете ги дршките. Наредете ги во плех во кој ќе се печат.
- Дршките исечкајте ги, измешајте со исечкана шунка, изрендан кашкавал, павлака, разматени јајца и зачинете.
- Со подготвениот фил полнете ги печурките. Ставете ги во загреана рерна и печете 20 минути.
- Печурките печете ги на малку масло бидејќи така ќе ја сочуваат својата карактеристична арома.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи