Печени компири со кашкавал и павлака

Печени компири со кашкавал и павлака

Едноставен и вкусен ручек.

Состојки:

  • 1,5 кг компири
  • 1/2 л павлака за готвење
  • 2 дл млеко
  • 1 дл масло
  • 1 кесичка супа од печурки од кесичка
  • бибер
  • сув зачин
  • магдонос
  • кашкавал по желба

Начин на подготовка:

  1. Излупете ги компирите и исечкајте ги на кругови. Зачинете со бибер и сув зачин, па добро измешајте.
  2. Разматете супа од печурки во павлака, така што нема да има грутки, додајте млеко и масло и на крај сечкан магдонос.
  3. Наредете ги компирите во тепсија, ставете прелив и печете во рерна на 200 степени околу 40 минути. Посипете со рендан кашкавал па вратете на десетина минути во рерна да се запече.

Добар апетит!

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула