Мусака со компир и месо

Мусака со компир и месо

Направете вкусна мусака за целото семејство.

Состојки:

  • 500 гр мелено месо
  • 1 кг компири
  • 1 главица кромид
  • 1 кисела павлака Пекабела
  • 4 јајца
  • 40 мл млеко
  • сол
  • бибер
  • сув зачин
  • слатка зачинска пипер

Начин на подготовка:

  1. На масло пропржете кромид и месо, зачинете по вкус. Компирите исечете ги на тенки кругови. Редете по намастен сад прво компир, зачинете по вкус, па додајте месо и така додека имате материјал. Послениот ред е компир.

     

  2. Во посебен сад разматете јајца, додајте палвака и млеко и соединете. Прелијте преку мусаката. Печете на 200 степени 45 минути.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко