Ситни колачи за секоја прилика: Лешник бомбици прелиени со чоколадо

Ситни колачи за секоја прилика: Лешник бомбици прелиени со чоколадо

Мини колачиња за секоја прилика.

Состојки:

  • 200 гр мелени лешници
  • 200 гр рендано чоколадо
  • 2 кесички ванилин шеќер
  • 2 белки
  • 3 лажици екстракт од лешници

Состојки за прелив:

  • 150 гр чоколадо
  • 50 гр путер или маргарин
  • 1 лажичка масло

Начин на подготовка:

  1. Мелените лешници, ренданото чоколадо, ванилата, белките и екстрактот од лешници измешајте ги и од добиената смеса правете бомбици. За прелив растопте ги сите наведени состојки на слаб оган, изладете и прелијте ги направените бомбици.

Уживајте!

Повеќе на Готви.мк:

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко