За месото да биде сочно, меко и полно со вкусови: Ова е најдобрата маринада

За месото да биде сочно, меко и полно со вкусови: Ова е најдобрата маринада

За месото да биде што повкусно, важно е да отстои во добра маринада.Додека е во маринада, месото ги ослободува своите сокови кои притоа во најголема мера ги содржат мирисите карактеристични за месо, а во исто време месото ги прима мирисите на самата маринада.

Еве како да подготвите добра маринада за јунешко, пилешко или дивеч.

Состојки:

  • 1/4 л бело вино
  • 1/4 л вински оцет
  • 2 лажици шеќер
  • 10 зрна бибер
  • 50 гр исечкан целер
  • 100 гр исечкан магдонос
  • 100 гр исечкан морков
  • 1 главица кромид исечкан на парчиња
  • ситно сечкан лук
  • 1 л вода

Начин на подготовка:

  1. Измешајте вода, вино и оцет. Додајте исечкан зеленчук и зачинете. Кратко згответе и оставете да се излади. Оваа количина е доволна за 3 кг месо, па доколку подготвувате помалку, рамномерно намалете ја количината состојки.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

 

singlepost_text