Запечено пилешко со ајвар: Брз и едноставен ручек

Запечено пилешко со ајвар: Брз и едноставен ручек

Брз, едноставен и вкусен ручек!

Состојки:

  • 600 гр пилешки гради
  • 1 праз
  • 250 гр тестенини
  • 70 гр ајвар
  • 100 гр кашкавал
  • 50 гр маслинки
  • 3 јајца
  • 400 мл кисела павлака
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Издинстајте праз па додајте бело месо и на крај маслинки. Во исто време обварете тестенини. Кога ќе биде сѐ готово процедете и измешајте тестенини и месо и ставете во намастен плех.

     

  2. Измешајте павлака, јајца, реднан кашкавал. Прелијте преку тестото, измешајте и ставете во рерна да се пече на 200 степени 30-35 минути.

     

  3. Извадете и прелијте со мешавина од ајвар и павлака. Допечете уште 5 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

 

singlepost_text