Вкусни поховани залаци…
Состојки:
- 700 гр брокула
- 2 шолји пченкарно брашно
- 2 јајца
- 1 шолја пиво
- прстофат магдонос
- сол
- бибер
- зачин
Начин на подготовка:
- Измијте ги брокулите и раздвојте ги на цветови, а потоа ставете во врела вода да се готват пет минути па измијте со ладна вода. Задолжително исцедете од течност.
- Измешајте брашно, јајца, пиво и зачини, и во таа смеса извалкајте ги брокулите. Ставете на врело масло и кратко поховајте.
- Извадете на хартиени салфети. По желба прелијте со сос од павлака и рендан кашкавал.
Добар апетит!
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот