Еве како се подготвува вкусна пача.
Состојки:
- 4-5 свински нозе
- 1 сува свинска коленица или ребро
- сол
- бибер во зрно
- ловоров лист
- 1 главица лук
- вода
Начин на подготовка:
- Свинските нозе добро исчистете ги и ставете ги во длабоок лонец. Додајте сол, бибер, ловоров лист.
- Оставете да се готват 10-15 минути, па отстранете ја пената. Затворете со капак и оставете на тивко да се готват 1-1,5 часа. Ако готвите во обичен лонец ставете два пати повеќе вода. Во водата каде се готват нозете ставете ги сите наведени состојки и гответе околу 3 часа на тивок оган.
- Кога ќе бидат зготвени, исцедете ја чорбата, а месото одвојте го од коски. Во чинии распоредете ситно сечкан лук и одвоено месо. Пачите посолете ги и прелијте ги со чорба. По желба од горе ставете пипер. Оставете преку ноќ да стегнат.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот