Доручек кој ќе го паметите!
Состојки:
- 9 листови готови тенки кори
- 250 гр сирење
- 100 гр шунка
- листови магдонос
- 2 јајца
- 2 лажици брашно
- 200 мл млеко
- 100 мл јогурт
- 50 мл масло
- 10 гр квасец или малку прашок за печиво
- малку сол
Начин на подготовка:
- Издробете сирење, додајте јајце, на коцки сечкана шунка, сечкан магдонос и се изедначете.
- Спојте јогурт и млеко, додајте брашно, малку сол, масло, надојден квасец и едно јајце и се разматете.
- На маса раширете кора па додајте 2 мали кутлачи прелив и со четка развлечете. Од горе ставете втора, па трета кора, со тоа што на дното на третата кора ќе премачкате фил сирење. Свиткајте ги рабовите и замотајте.
- Плехот намачкајте го со масло и ролните наредете и премачкајте ги со масло. Печете на 200 степени 50-60 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот