Месото не се зачинува додека се пече и пржи – Има еден начин да има силна арома и вкус

Месото не се зачинува додека се пече и пржи – Има еден начин да има силна арома и вкус

Ако сакате месото да добие совршен вкус и арома, има мал трик.

Секогаш зачинувајте го порано, вечер однапред, или пак неколку час апред готвењето за да впие арома.

Ако го зачините при пржењето или печењето, нема да впие толку силно од вкусовите и мирисите.

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

singlepost_text