Месо кое се топи во уста: Рецепт за најсочното телешко од рерна

Месо кое се топи во уста: Рецепт за најсочното телешко од рерна

На овој начин може да подготвите и свинско месо, а тајната е во тоа што месото се пече на ниска температура неколку часа во маринадата и сопствениот сок.

Состојки:

  • 2 кг телешко месо
  • 3 лажици павлака
  • 3 лажици сенф
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Измешајте павлака, сенф, сол и бибер. Месото исушете го со хартиена салфета. Премачкајте го месото со маринада и ставете во кеса за печење. Добро врзете ја кесата. Оставете го месото во кеса на собна температура еден час. Потоа ставете го во рерна и печете на 110 степени 5-6 часа. Пресеете ја кесата и месото е спремно.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

Песок торта

singlepost_text