На овој начин може да подготвите и свинско месо, а тајната е во тоа што месото се пече на ниска температура неколку часа во маринадата и сопствениот сок.
Состојки:
- 2 кг телешко месо
- 3 лажици павлака
- 3 лажици сенф
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Измешајте павлака, сенф, сол и бибер. Месото исушете го со хартиена салфета. Премачкајте го месото со маринада и ставете во кеса за печење. Добро врзете ја кесата. Оставете го месото во кеса на собна температура еден час. Потоа ставете го во рерна и печете на 110 степени 5-6 часа. Пресеете ја кесата и месото е спремно.
Добар апетит!
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот