Брзи и вкусни, остануваат свежи и наредниот ден.
Состојки:
- 900 гр оштро брашно
- 1 јајца
- 300 гр путер или маргарин
- 2,5 лажички сол
- 500 гр кисела павлака
- 2 кесички прашок за печиво
- 1 јајце за премачкување
- сусам, ким, чиа
Начин на подготовка:
- Разматете јајце па додајте растопен и изладен путер, павлака, сол. Добро измешајте па замесете со брашно и прашок за печиво. Оставете да отстои 20 минути во фрижидер или 10 минути во замрзнувач.
- Развлечете со сукало, на дебелина од 1 см или по желба, премачкајте со разматено јајце па исечкајте на парчиња.
- Печете на 200 степени околу 30-35 мминути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот