Ручек кој долго се памти: Пилешко и компири во бешамел сос

Ручек кој долго се памти: Пилешко и компири во бешамел сос

Израдувајте ги домашните со вкусен оброк!

Состојки:

  • 3 мали компири
  • 1 праз
  • 500 гр пилешки гради
  • 200 гр шампињони
  • 150 гр кашкавал
  • маст
  • сол
  • италијанска мешавина од зачини
  • 50 гр путер
  • 30 гр брашно
  • 500 мл ладно млеко
  • 40 гр пармезан

Начин на подготовка:

  1. Ставете да се готват компири во лушпа. Издинстајте печурки. Кога ќе бидат готови тргнете од оган. Додајте праз, малку пропржете, посолете и додајте пилешко месо. Посолете и додајте мешавина од зачини.

     

  2. Вратете ги шмапињоните. Направете бешамел. Во тенџере ставете путер, додајте брашно, малку пропржете и додајте ладно млеко, додајте рендан кашкавал. Прелијте го месото со бешамел сос, измешајте, ставете во намастен плех и посипете со пармезан.

     

  3. Печете на 180 степени 35 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Повеќе вести на Готви.мк:

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

Песок торта