Љубов на прв залак: Ржан леб со карамелизиран кромид

Љубов на прв залак: Ржан леб со карамелизиран кромид

Неверојатен спој од вкусови кој ќе ги воодушеви сите љубители на печива.

Состојки:

  • 150 мл масло
  • 1 главица кромид
  • 1 лажица шеќер
  • 1 чешне лук
  • 300 гр пченично брашно
  • 150 гр ржано брашно
  • 1 лажица сол
  • 1 кесичка квасец
  • 250 мл млака вода
  • семки по вкус

Начин на подготовка:

  1. Во масло додајте кромид и шеќер и карамелизирајте. Соединете ги брашната и додајте сол и квасец. Со постепено додавање млака вода замесете тесто. Потоа развлечете го и додајте карамелизиран кромид и босилек (по желба), премесете и оставете да нарасне. Потоа псипете со семки по вкус и печете на 200 степени 30-35 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

Песок торта