Направете лазања без месо, со шунка и гауда.
Состојки:
- 400 гр. кори за лазања
- 200 гр. пармезан
- 400 гр. шунка
- 300 гр. гауда
- 200 гр. пармезан
- 700 мл. млеко
- 5 лажици брашно
- вегета, сол и бибер
Подготовка:
- Се мати брашно во млеко без грутки, се става сол, вегета, бибер и се става на оган да се меша постојано.
- Се ставаат 150 гр. пармезан кога ќе зоврие, се меша и се трга.
- Се става масло на огноотпорен сад, се става ред листови лазања, па бешамел, па шунка и рендан кашкавал.
- Се прави така додека има состојки и се завршува со кори, се става горе бешамел и уште малку кашкавал.
- Се ставаат 50 грама пармезан горе.
- Се пече на загрена рерна на 200 степени, 20 минути.
Готви со љубов и уживај во храната 🙂
Еве како треба правилно да се мие зелената салата
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Како да ја подготвите превкусната Рукола салата со шери домати?
За повеќе рецепти за салати кликни тука