Пилешко Маргено: Вкусен ручек кој брзо се прави

Пилешко Маргено: Вкусен ручек кој брзо се прави

Ако немате многу време за подготовка на ручек, направете пилешко Маренго.

Состојки:

  • 800 гр пилешки братаци
  • 1 главица кромид
  • 300 гр печурки
  • 100 мл бело вино
  • маст
  • сол
  • бибер
  • 2 чешниња лук
  • 100 мл пилешка супа
  • 400 гр пелат домати

Начин на подготовка:

  1. Испржете го месото, посолете го, кога ќе биде готово, оставете го на страна. Пропржете кромид, печурки, посолете, побиберете, додајте бело вино, па додајте бујон, лук и на крај пелат домати. Крчкајте 10 минути и потоа вратете го месото и прелијте.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта