Природен пробиотик: Рецепт за домашно кисело млеко кое можете да го сечете со нож

Природен пробиотик: Рецепт за домашно кисело млеко кое можете да го сечете со нож

Домашно кисело млеко – одличен додадок во секое јадење!

Состојки:

  • 2 л млеко, по можност домашно
  • 200 гр готово кисело млеко
  • 1 лажица кисела павлака

Начин на подготовка:

  1. Млекото згответе го и изладете го, но да биде топло. Во чинија ставете 200 гр кисело млеко и павлака, додајте малку топло млеко и добро изедначете со жица.

     

  2. Ставете сѐ во млекото и добро разматете.

     

  3. Прелијте во садови и поклопете со капачиња или проѕирна фолија и оставете на топло некаде покрај печката да преноќи.

     

  4. Кога млекото ќе закисели ставете во фрижидер да се излади.

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта