Ако сакате месото кое го печете да не биде жилаво, има мал трик кој малкумина го знаат и на прв поглед е чуден, но верувајте помага.
Ставете го парчето месо, особено ако се работи за шницли, во Кока Кола.
Доволни се 10 минути пред печењето, па така тоа ќе биде вкусно, меко и со посебна арома од впиениот сок.
Ставете го парчето месо, особено ако се работи за шницли, во Кока Кола.
Доволни се 10 минути пред печењето, па така тоа ќе биде вкусно, меко и со посебна арома од впиениот сок.
Прочитај поврзани Gotvi.mk вести:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула