Брза и едноставна подготовка, вкусно јадење…
Состојки:
- 1 векна леб
- 400 мл јогурт
- 3 јајца
- 1,5 дл млеко
- 1,5 дл масло
- сол
- 1/2 прашок за печиво
Начин на подготовка:
- Лебот исечкајте го на коцки, наредете во тепсија. Разматете јајца, јогурт, сол, масло, млеко и се измешајте, прелијте преку лебот. Печете на 200 степени додека не порумени.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта